Υλικά

Για το κέικ

  • 1000γρ Primo Toffee Caramel Cake (μίγμα για κέικ καραμέλα γάλακτος)
  • 280γρ Ηλιέλαιο FAMA Sunshine
  • 460γρ Νερό

 

Για την κρέμα

  • 800γρ Φοντάν σε σκόνη Couplet
  • 500γρ Μαργαρίνη FAMA Imperial Soft (σε κουβά)
  • 100γρ Φαρτσιτούρα καραμέλα fruigel 
  • 120γρ Νερό

 

Για τα αχλάδια ποσέ

  • 8 τεμάχια Αχλάδια μικρά
  • 800γρ Νερό 
  • 400γρ Ζάχαρη καστανή
  • 2 τεμάχια λεμόνια (ξύσμα)
  • 100γρ Κονιάκ

 

Για την διακόσμηση

  • 100γρ Φαρτσιτούρα καραμέλα fruigel
  • 100γρ Nibs De Cacao Eurocao (Μικρά κομμάτια προερχόμενα από το καβούρδισμα και την άλεση των σπόρων του κακάο)

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζουμε την φλούδα από τα αχλάδια και αφήνουμε το κοτσάνι τους. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη καστανή, το τρίμμα λεμονιού και το κονιάκ να βράσουνε για 1’-2’ ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Tοποθετούμε μέσα τα αχλάδια να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 2’, τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Στην συνέχεια τοποθετούμε όλα τα υλικά για το κέικ μαζί στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό για 2’-3’ στην μεσαία ταχύτητα. Μοιράζουμε το μίγμα του κέικ σε 4 φόρμες ή τσέρκια στρόγγυλα 18εκ διάμετρο και 5εκ ύψος. Ψήνουμε στους 180 οC για 25’-30’.

 

Για την κρέμα

Ετοιμάζουμε την κρέμα καραμέλα γάλακτος δηλ. χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί για 2’ στην μεσαία ταχύτητα.

 

Συναρμολόγηση

Όταν κρυώσουν καλά τα κέικ καραμέλας τα βγάζουμε από τις φόρμες ή τα τσέρκια, τα κόβουμε σε τρία τεμάχια το κάθε ένα και τα γεμίζουμε με κρέμα καραμέλα γάλακτος. Σε τέσσερα σημεία επάνω στο κέντρο του κέικ, βάζουμε κρέμα και τοποθετούμε από ένα αχλάδι. Γεμίζουμε γύρω-γύρω με τρίμα κέικ, Nibs de cacao Eurocao και διακοσμούμε ρίχνοντας πρώτα επάνω στα αχλάδια Φαρτσιτούρα καραμέλα fruigel.


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: