Υλικά

Για τον χαλβά

 

• 180γρ Λάδι FAMA Fritto 

• 170γρ Σιμιγδάλι χοντρό

• 170γρ Σιμιγδάλι ψιλό

• 250γρ Ζάχαρη

• 300γρ Crema Classic Ταχίνι

• 950γρ Νερό (χλιαρό)

• 10γρ Συμπυκνωμένο ξύσμα πορτοκαλιού fruigel

• 100γρ Σοκολάτα Υγείας Haya 60% Eurocao

 

• 1 τεμάχιο Αστεροειδής Γλυκάνισος 

 

Για την διακόσμηση

 

• 100γρ Nibs de cacao Eurocao

Εκτέλεση Συνταγής

Σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά ρίχνουμε το λάδι FAMA Fritto και μόλις κάψει προσθέτουμε τα δύο είδη σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ροδίσει το σιμιγδάλι χωρίς να καεί. Παράλληλα, σε άλλο σκεύος βάζουμε το νερό με την ζάχαρη, το συμπυκνωμένο ξύσμα πορτοκαλιού fruigel και τον αστεροειδή γλυκάνισο να πάρουν μια βράση και αφήνουμε 2-3’ να δέσουν. Αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και ρίχνουμε λίγο-λίγο το καβουρδισμένο σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς ωσότου  αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την Crema Classic Ταχίνι να ανακατευτεί καλά. Χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη τον χαλβά και στο ένα προσθέτουμε την Σοκολάτα Υγείας Haya 60% Eurocao για να πετύχουμε την διχρωμία. Τοποθετούμε σε ποτηράκια τον χαλβά όσο είναι ακόμα ζεστός για να μπορούμε να τον διαχειριστούμε όπως επιθυμούμε. Διακοσμούμε με Nibs de cacao Eurocao για να δώσουμε μια γλυκιά νότα στην γεύση του χαλβά.


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: