Υλικά

Για το κέικ:

  • 1000γρ Primo Pomegranate Cake (μίγμα για κέικ ροδιού)
  • 280γρ   Ηλιέλαιο FAMA Sunshine
  • 460γρ   Νερό

 

Για το frosting τυριού:

  • 250γρ  Ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82% FAMA
  • 500γρ  Ζάχαρη άχνη 
  • 400γρ  Τυρί κρέμα
  • 1 κ.γ.   Σιρόπι βανίλιας

 

Εκτέλεση Συνταγής

Για το κέικ:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό για 1’ στην αργή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με μια σπάτουλα και χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα για 4-5’. Τοποθετούμε τη ζύμη σε φόρμες(τσέρκια) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 – 170 οC για 35-45’ περίπου (ανάλογα με το φούρνο σας).

 

Για το frosting τυριού: 

Τοποθετούμε το ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82% FAMA στο μίξερ μαζί με την άχνη ζάχαρη και τα αφρατεύουμε. Στην συνέχεια, ρίχνουμε την κρέμα τυριού και την βανίλια και αφρατεύουμε καλά. Τέλος, τοποθετούμε σε σακούλα και σερβίρουμε.

 

Μοντάρισμα:

Κόβουμε σε  4 φέτες το κέικ ροδιού που έχουμε ψήσει, γεμίζουμε με το frosting τυριού εναλλάξ και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

 

 


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: