Υλικά

Για την ζύμη

 

  • 5000γρ Berlin 50% (μίγμα για ντόνατς)
  • 5000γρ Αλεύρι Τ55%
  • 4600γρ Νερό (σε θερμοκρασία 3 °C)
  • 600γρ Μαγιά νωπή

 

Εκτέλεση Συνταγής

Για την ζύμη

 

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο ταχυζυμωτήριο και τα ζυμώνουμε για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 7-8 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα (στο τέλος της ζύμωσης το ζυμάρι θα πρέπει να έχει θερμοκρασία 23-24ºC). Κόβουμε την ζύμη σε 2 ζυμάρια των 3,5 κιλών και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά στους 25ºC σκεπασμένα με μία πετσέτα (θερμοκρασία περιβάλλοντος). 

Ανοίγουμε σε σφολιατομηχανή και κόβουμε την ζύμη σε μερίδια των 100γρ, μορφοποιούμε και τοποθετούμε στην στόφα στους 30-35ºC για περίπου 60-70 λεπτά με 60% υγρασία (οι θερμοκρασίες και οι χρόνοι της στόφας εξαρτώνται από το μέγεθος των ντόνατς). Τηγανίζουμε σε φοινικέλαιο FAMA στους 180ºC για περίπου 1 λεπτό την κάθε μεριά.   


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: