Υλικά

Για την ζύμη

• 5000γρ Berlin 50% (μίγμα για ντόνατς)

• 5000γρ Αλεύρι Τ55%

• 4600γρ Νερό (σε θερμοκρασία 3 °C)

• 600γρ Μαγιά νωπή

 

Για την γέμιση

• 1000γρ Νερό

• 450γρ Primo Chocolate Cream (μίγμα για κρέμα σοκολάτας)

 

 

Εκτέλεση Συνταγής

Για την ζύμη

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο ταχυζυμωτήριο και τα ζυμώνουμε για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 7-8 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα (στο τέλος της ζύμωσης το ζυμάρι θα πρέπει να έχει θερμοκρασία 23-24ºC). Κόβουμε την ζύμη σε 2 ζυμάρια των 3,5 κιλών και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά στους 25ºC σκεπασμένα με μία πετσέτα (θερμοκρασία περιβάλλοντος). Ανοίγουμε σε σφολιατομηχανή και κόβουμε την ζύμη σε μερίδια των 100γρ, μορφοποιούμε και τοποθετούμε στην στόφα στους 30-35ºC για περίπου 60-70 λεπτά με 60% υγρασία (οι θερμοκρασίες και οι χρόνοι της στόφας εξαρτώνται από το μέγεθος των ντόνατς). Τηγανίζουμε σε φοινικέλαιο FAMA στους 180ºC για περίπου 1 λεπτό την κάθε μεριά.   

Για την γέμιση

Χτυπάμε την Primo Chocolate Cream με το νερό στο μίξερ με το σύρμα, στην γρήγορη ταχύτητα, για 3-4 λεπτά.   

 

Μοντάρισμα

Κόβουμε τα ντόνατς στην μέση και γεμίζουμε με Primo Chocolate Cream και οδοντωτό κορνέ σχηματίζοντας ροζέτες. 

 


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: