Υλικά

Για την ζύμη

  • 625γρ Αλεύρι 70% δυνατό
  • 625γρ Αλεύρι Κίτρινο (χωριάτικο χονδρό)
  • 1250γρ Indian Bread Uldo (μοναδικό πολύσπορο)
  • 50γρ Μαγιά
  • 1300γρ Νερό (αναλόγως την απορροφητικότητα των αλεύρων)

 

 

Για την διακόσμηση

  • 250γρ Σουσάμι
  • 60γρ Μαυροσούσαμο η αλλιώς Μαυροκούκι

Εκτέλεση Συνταγής

Χρόνος ζυμώματος: 2’ στην αργή ταχύτητα και 12’-14’ στην γρήγορη ταχύτητα.

Θερμοκρασία Ζύμης: 26 οC.

Χρόνος ξεκούρασης: 12 ώρες στο ψυγείο στους 5 οC, σε ειδικό σκεύος για τρόφιμα με καπάκι.

Κόψιμο-Ζύγισμα: 1000γρ το κάθε ένα.

Μορφοποίηση Ζύμης: Τετραγωνισμένο σχήμα σε φόρμες, περασμένο από σουσάμι με μαυροσούσαμο ή αλλιώς μαυροκούκι.

Χρόνος στοφαρίσματος: 30’ με θερμοκρασία 35 οC και υγρασία 75%.

Χρόνος Ψησίματος: 40’-50’ με αρκετό ατμό.

Θερμοκρασία φούρνου: 240 οC και έπειτα από 10’-15’ συνεχίζουμε στους 220 οC με κλειστό τάμπερ.

 


  • 3.5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: