Υλικά

Για την σοκολατόπιτα

  • 1000γρ Primo Chocolate Pie (μίγμα για σοκολατόπιτα)
  • 350γρ Αυγά
  • 300γρ Ηλιέλαιο FAMA Sunshine
  • 225γρ Νερό 

 

Για το σιρόπι

  • 1000γρ Ζάχαρη
  • 700γρ Νερό
  • 300γρ Γλυκόζη

 

Για την κρέμα

  • 1000γρ Primo Millefeuille Cream (μίγμα για κρέμα Μιλφέιγ και τρίγωνα Πανοράματος)
  • 2500γρ Νερό

 

Για την επικάλυψη

  • 500-600γρ Crema Nocciola Vela Eurocao

Εκτέλεση Συνταγής

Για την σοκολατόπιτα

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με το φτερό στην αργή ταχύτητα για 1 λεπτό. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα με μία μαρίζ και ξαναχτυπάμε τα υλικά στη μεσαία ταχύτητα για 4 λεπτά. Γεμίζουμε μια λαμαρίνα (30Χ40εκ) ένα πόντο περίπου και από πάνω τοποθετούμε την κρέμα μιλφέιγ που έχουμε χτυπήσει. Συνεχίζουμε πάλι με ένα πόντο, κλείνουμε με ένα πόντο ακόμα μίγμα σοκολατόπιτας και ψήνουμε σε τελαρωτό φούρνο στους 200 °C (πάνω) και 180 °C (κάτω) για 35 λεπτά περίπου. Μόλις βγει από το φούρνο τρυπάμε τη σοκολατόπιτα σε όλη της την επιφάνεια και σιροπιάζουμε με το σιρόπι (1000-1200γρ) που ετοιμάσαμε. Αφού κρυώσει επικαλύπτουμε με Crema Nocciola Vela Eurocao αφού πρώτα τη μαλακώσουμε σε μπαιν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων (σε θερμοκρασία 35-40 °C).

 

Για την κρέμα

Χτυπάμε την Primo Millefeuille Cream με το νερό στο μίξερ, με σύρμα, στην γρήγορη ταχύτητα, για 3-4 λεπτά.

 

Μοντάρισμα

Παίρνουμε την σοκολατόπιτα που έχουμε φτιάξει και κόψει σε τετράγωνα κομμάτια  και ντεκοράρουμε με την κρέμα μιλφέιγ, λίγο κακάο Blanxart 22/24 Eurocao και Nibs de cacao Eurocao (μικρά κομμάτια προερχόμενα από το καβούρδισμα και την άλεση των σπόρων του κακάο)


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: